Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjältarna inom vården

Nu är det nyårshelg och mina tankar går till alla som jobbar under helgerna. Polis och räddningstjänst ska fungera, vägarna ska plogas och sandas, restauranger och skidanläggningar förväntar vi oss ska vara öppna. Men allra mest tänker jag på vårdpersonalen, på kommunens äldreboenden och inom hemtjänsten som tar hand om våra äldre. Jag tänker på de som jobbar i sjukvården, på hälsocentraler och på sjukhuset.

Den största delen av alla besök i sjukvården är akuta. Och de händer vare sig det är helg eller vardag. 265 000 behandlingar på sjukhuset varje år och flertalet akuta gör att det blir några även denna nyårshelg. Ambulanshelikoptern flyger ut mer än 2 ggr per dygn i genomsnitt och ambulanserna 44 ggr per dygn. Den som är i behov av vård ska få vård och sjukvårdspersonalen i vårt län ser till att vi får det.

Vi sjukvårdspolitiker i landstinget brottas med stora underskott i ekonomin, uppdraget är svårt och nattsömnen är inte alltid så bra, men när jag tänker på all den fina vård som ges till länsbor och besökare alla dagar året runt fylls jag med glädje och med tacksamhet till landstingets och kommunernas personal som ser till att den fungerar. God Jul och Gott Nytt År till er alla.

Ann-Marie Johansson (S), ledamot i landstingsstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel