Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjältar spelar också

Vad spelar Obama och Putin på kvällarna? Skratta inte. Frågan är relevant och svaret kan påverka din och min och hela världens framtid.

Annons

Att Zlatan spelar fotboll på dataspel vet vi. Han har berättat att han brukar spela online, med headset, och att ingen av de han spelar mot tror att han är Zlatan när han presenterar sig.

Men du låter som han på rösten har han fått höra.

Enligt en skröna höll Brasiliens stjärna Ronaldo på att missa en VM-final (1998 eller 2002) för att han satt på hotellrummet och spelade digital fotboll.

Jag har sett Henrik Zetterberg spela EA:s NHL-spel och jag vet att  m å n g a  svenska elitspelare spelar  m y c k e t  digital hockey  när de är lediga.

Häromkvällen såg jag en svensk handbollstjärna sitta och träna straffar på ett handbollsspel på en iPhone. Han gjorde det på kul men var övertygad om att det påverkade hans spel i verkligheten.

Så där resonerar hockeykillarna också. Kanske Zlatan också?

En lyckad dragning i ett sportspel borde gå att göra i verkligheten också.

Följer man ett spår i det här resonemanget kan man snabbt hamna i Vita huset en kväll, efter alla plikter.

Kort sagt: vad spelar president Barack Obama? Och vad spelar Vladimir Putin när han är hemma en ledig kväll? Det är inte säkert de spelar spel men det är inte osannolikt.

Al Gore, före detta vicepresident och nobelpristagare och miljöaktivist (han har bland annat gjort filmen En obekväm sanning) lär köra racingspel på sitt kontor.

Kanske Obama och Putin kopplar av genom att leka krig som alla vi andra.  Pangar loss i actionspel som Call of duty: modern warfare 2. Kanske spelar de online och har, utan att veta om det, hamnat i samma lag och kämpat för frihet och rättvisa, sida vid sida.

Det blev, på något sätt,

en vacker tanke, mitt i all krigsaction.

Fler frågor: Fugelsang och de andra astronauterna? Hade de bärbara konsoler med sig i rymden så de kunde koppla av med Star wars eller Halo wars?

Nu förstår ni. Världens framtid och utveckling kan hänga på vilka spel våra hjältar spelar. I verkligheten.

GKort sagt: vad spelar president Barack Obama? Och vad spelar Vladimir Putin när han är hemma en ledig kväll? Det är inte säkert de spelar spel men det är inte osannolikt.

Mer läsning

Annons