Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjälpte företag sälja snus – stäms på en miljon

En person som hjälpte ett jämtländskt företag att sälja snus vid en mässa utpekas som bulvan och stäms på en miljon kronor.

Det var i augusti i år som det jämtländska företaget visade upp sina varor för försäljning vid en mässa.

Montern som varorna visades upp i tillhörde ett annat företag från Stockholm, meningen var att det företaget skulle använda hela montern, men det jämtländska företaget fick hålla till i vissa delar av montern. Detta gillades inte av ägaren till Stockholmsföretaget. Därför stämmer Stockholmsföretaget den anställde.

I ett kontrakt mellan den anställde och ägaren till Stockholmsföretaget har det framgått att den anställde inte får bedriva konkurrerande verksamhet, gör han det blir han skyldig att betala ett skadestånd på en miljon kronor. Ägaren till Stockholmsföretaget menar att mannen bedrivit konkurrerande verksamhet då han upplåtit delar av montern till det jämtländska företaget.

Den åtalade mannen säger i förhör att han inte sålt några produkter utöver sina egna utan menar att det jämtländska företaget hade montern brevid och inte delade med honom.

I åtalet står att den anställde på Stockholmsföretaget sålt produkter från det jämtländska företaget och att han har inflytande i den jämtländska verksamheten och därför bedrivit försäljning för egen vinnings skull.

Vid en granskning av mässans bokningar visade det sig att det jämtländska företaget inte fanns med i mässans utställningskatalog och inte heller som registrerad för någon monter.

Nu är det upp till tingsrätten att avgöra ärendet.