Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjälper det Frivold kvar i Jämtland?

Ett skadeskjutet Jämtland svarade för en heroisk insats och seger mot Sundsvall. 71–63.

Kan det rädda kvar Pontus Frivold i klubben?

– Jag får besked i nästa vecka, säger Jämtlandscoachen.

Beskedet slog ned lite som en bomb. När presskonferensen var över berättade Frivold för Sporten att han är osäker på om det blir en fortsättning i klubben.

Detta alltså trots att han redan slagit förra årets segerrekord i klubben, nio segrar i år mot åtta i fjol. Dessutom har han för första gången sedan 2006/07 vunnit båda hemmamatcherna mot Sundsvall.

– Jag vet inte om jag får vara kvar. Nästa vecka ska jag få besked, berättar han.

Jämtland klubbdirektör Peter Johansson blir lite ställd är Sporten ställer frågan om Pontus Frivold får vara kvar.

– Han har i alla fall inte försämrat sina chanser efter den här segern.

Är ni nöjd med honom?

– Ja, han har tillfört en massa saker på och utanför planen. Han har gjort ett gott jobb. Vår plan är också att ha långsiktighet med vår coach. Just nu har vi inga andra planer.

Pontus säger själv att ni ska bestämma er nästa vecka – är det så?

– Ja, vi har en avstämningspunkt för att kunna meddela sånt i god tid. Men det är inte jag som bestämmer utan det är ett styrelsebeslut.

Efter segrarna mot Örebro och Sundsvall bör väl Pontus ha stärkt sina chanser att få vara kvar?

– Ja, absolut. Just nu har vi inga andra planer än att han ska fortsätta.

Förutom beslutet om nästa års coach har Peter Johansson en annan delikat fråga att ta hand om. Eventuell ersättare för Jawan Carter.

Jämtlandsspelarens lårmuskelbristning såg inte alls bra ut. Sundsvallscoachen Peter Öqvist hade inside information.

– Axel Wesby hade en likadan i fjol och om det är en liknande handlar det om sex till åtta veckor.

Peter Johansson kommenterar.

– I så fall är det både en sportslig och absolut en ekonomisk fråga. Vi har en försäkring, men den faller inte ut förrän efter en tid.

Till matchen nu: Jämtland startade med heldarrigt skytte i första perioden och såg tagna ut av stundens allvar. Sedan hände något.

"Älgarna" klev upp i sitt försvar, satte press på Sundsvall, som började att missa. Samtidigt fick Jämtland i bollarna lite mer frekvent.

10–22 minskade till 29–34 i halvtid. När sedan Andreas Karlsson sköt Jämtland till ledning med 39–37 var Jämtland med i racet på allvar.

Avslutningen blev infernaliskt spännande. Avgörandet kom när Egal Saleman tog en offensiv retur och lade i 65–62 med 0.33 kvar.

Anfallet efteråt exploderade allt. Jakob Sigurdarson missade, Adama Darboe tog retur och Tom Lidén blåstes av för avsiktlig foul.

Då brast det för Hlynur Baeringson och även för Peter Öqvist som fick varsin teknisk foul. Totalt sex straffkast och game over.

Darboe satte fem av de sex kast en och Jämtland kunde segla in i hamn med en ny derbyseger.

– Tråkigt. Derbyt hade förtjänat ett bättre avslut, sa Öqvist.