Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjälp, vår familj faller isär

Öppet brev till Ungdomspsykiatrin: Det kommer en ung, men myndig, person som fortfarande bor hemma pga. arbetslöshet och söker er hjälp. Vi föräldrar har desperat ropat efter er hjälp och nu sitter ungdomen hos er och får behandling. Bra så. Men resten av familjen, som sitter hemma och försöker bemästra sitt barns problem vet inte hur vi ska göra. Vad man törs, ska, bör säga för att det ska bli rätt.

Familjen får inte vara med eftersom barnet är myndigt och bestämmer själv.

Ingen avstämning, man vet inte vad ens ungdom säger till er. Kanske får ni höra att det är mycket bättre, fast det är likadant som alltid.

Hur ska ni veta hur det är när resten av familjen inte får möjlighet att berätta vad som händer i hemmet?

Vart vänder vi oss för att få hjälp? Familjen håller på att falla i bitar. Andra barn i familjen vill inte vara hemma på kvällar/helger pga den dåliga stämningen. Ska vi skicka dem till er också?

Önskar att det fanns en intensivbehandlig på ett par veckor. Vad hjälper en timme i veckan oss, som försöker vara starka fastän vi skulle vilja kasta ut vårt barn då det faktiskt är myndigt och ska klara sig själv. Vi har ingen skyldighet att betala mat, husrum och kläder.

Men vem gör så?

Istället sliter man ont och biter ihop, men hur länge orkar man? Man får inget veta om hur det verkligen står till fastän det gått långt över halvår sedan behandlingen startade. Kanske har något blivit bättre, men inte så mycket att familjen fungerar normalt.

Viskningar, hemlighetsmakeri, skvaller, gråt, konstiga önskningar som får en själv att fundera vad man egentligen tänker. Det blir vardagen för familjen som kanske inte orkar vara en familj länge till, då den inte får någon hjälp.

Svaret från er är att ni har tystnadsplikt.

Snälla ni ge oss råd.

Desperat familj

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel