Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjälp oss att göra Berg bättre

Annons

Nu är det snart mindre än ett år kvar till valet. Vid förra valet fick vi socialdemokrater förtroendet av väljarna att styra Bergs kommun och valde att tillsammans med Centerpartiet bilda en stark och tydlig majoritet för att driva utvecklingen framåt i kommunen.

För oss är det viktigt att skapa stabilitet i kommunen och att skapa en stark ekonomi.

Det är därför glädjande att kommunen nu gått med överskott fyra år i rad. Det är vi stolta över, men det hade inte gått utan ett bra samarbete med tjänstemännen och utan det fantastiska arbete som personalen gör dagligen ute i verksamheten.

Men den ekonomiska situationen visar på ett fortsatt behov av förändringar. För oss är det viktigt att detta arbete sker genom förankring, dialog och öppenhet gentemot medborgarna. Här kan vi bli mycket bättre, men vi har påbörjat ett målinriktat förändringsarbete. Fastän vi står inför ekonomiska utmaningar måste vi hitta utrymme för satsningar på utveckling.

Vi socialdemokrater tog därför initiativ till att inrätta ett utvecklingsutskott i kommunen med uppgift att titta på framtiden med fokus på integration, ungdomar, näringsliv, kultur och demokrati. Vi har påbörjat ett intensivt arbete för att förbättra näringslivsklimatet i kommunen.

Ett bra näringslivsklimat är av avgörande betydelse för att skapa förutsättningar för inflyttning och mer resurser till vård, skola och omsorg. Vi är stolta, men vi är inte nöjda och vi vill fortsätta vägen framåt för att rusta kommunen stark.

För att åstadkomma detta behöver vi ett fortsatt starkt ledarskap samtidigt som det är tillsammans som vi är starka och det är genom att arbeta tillsammans som vi kan åstadkomma en positiv utveckling av Bergs kommun. Vi socialdemokrater vill därför hämta in era synpunkter inför valprogramsarbetet. Vad vill ni att vi prioriterar?

Kom med synpunkter. Var med och påverka utvecklingen i kommunen.

Vi socialdemokrater är redo att ta fortsatt ansvar för att tillsammans med medborgarna utveckla Bergs kommun.

Karin Paulsson, kommunalråd, Dan Martinsson, ordförande Socialdemokraterna i Berg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel