Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjälp Gelab med hyran

Annons

Öppet brev till Östersunds kommun. Det går bra för Gelab nu om man ska tro media och Gelab själva. 15 nya jobb till Gäddede. Wow! Det vore ju hur glädjande som helst, om det inte vore för en sak som inte nämnts någonstans.

Nämligen att de 15 tjänsterna innehas (några månader till) av personer som kommer att mista sina jobb, bli arbetslösa. Visserligen går ju Gelab ut med ett storstilat erbjudande, att man erbjuds följa med och jobba i Gäddede. Det är tyvärr inte många, om ens någon, (som inte har sina rötter i Gäddede och flyttar tillbaka) som kan nappa på det.

Många har hus, barn, djur m.m. och det går helt enkelt inte att veckopendla som det föreslagits, dessutom med dubbelt boende och dubbla hyror som följd. Alltså kommer det snart att bli 15 personer arbetslösa i Östersunds kommun.

Vad kostar det kommunen? Ganska mycket skulle jag tro. Betydligt mer än den höga hyran på över 100 000 kr i månaden som kommunen tar ut av Gelab, och som Gelab inte tycker sig ha råd med i den nuvarande ordersvackan. Det ser ut att kunna ljusna framöver, men när… Skulle då inte Östersunds kommun tjäna på att hjälpa ett företag som på sikt kanske kan generera ännu fler jobb till Östersund och mindre arbetslöshet? Skulle inte kommunen kunna bjuda på eller kraftigt subventionera hyran ett tag framöver? Det är ju på grund av hyreskostnaden produktionen tvingas flytta.

15 personer skulle ha kvar sina jobb och förhoppningsvis kommer orderingången att öka nästa år. Svara tack!

Arbetslös

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel