Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjalmar Strömerskolan lägger program på is

Hjalmar Strömerskolan slår upp portarna för ett nytt läsår. Två program fattas i år, då ingen har sökt dem:

– Med tanke på att kullarna har minskat ser det ändå bra ut, säger Karin Holmquist.

Sommaren lider mot sitt slut och skolstarten närmar sig med stormsteg. Överallt är planeringen i full gång för att ta emot eleverna som anländer på måndag.

Hjalmar Strömerskolan har i år färre program än tidigare. På grund av obefintligt intresse från de sökande, så utgår programmen Barn-/fritid liksom Handel-/administration:

– Vi har lagt dem på is, säger Karin Holmquist, förvaltningschef för framtids-/utvecklingsförvaltningen.

Hon berättar att de två programmen snabbt kan inrättas igen, om intresset återuppstår, eftersom personalen finns kvar och kan hålla på med annat under tiden programmen ligger nere. Skolan har i övrigt ett stort antal program och Karin Holmquist anser inte att läget är oroväckande:

– Med tanke på att kullarna har minskat så ser det bra ut på alla programmen. Vi har fortfarande en hög andel som söker till Hjalmar Strömerskolan.

Peter Frost, chef på Arbetsförmedlingen i Strömsund, är bekymrad över att Barn-/fritidsprogrammet försvinner:

– Ser man till arbetsmarknadsläget nationellt så är förskollärare och fritidspedagoger riktiga bristyrken.

Däremot spelar det mindre roll att Handel-/administrationsprogrammet försvinner, anser han:

– Där har vi haft ett överskott av arbetskraft i rätt många år, men det är troligt att många av dem som är sysselsatta i den branschen är på väg emot pension, så det kan uppstå ett visst behov framöver.