Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hittades uttorkad efter tre dygn på golvet

I tre dygn låg vårdtagaren på golvet utan att någon upptäckte det, trots att hemtjänstpersonal en gång varje dag kom och levererade medicin i brevinkastet.

Nu är händelsen lex Maria anmäld.

Händelsen inträffade inom Strömsunds kommun. Vårdtagaren fick vid händelsen hjälp från kommunens hemtjänst med medicinleveranser varje dag. Leveransen skedde i vårdtagarens brevlåda. Vid det aktuella tillfället kontrollerade inte personalen om föregående leverans hade blivit hämtad av vårdtagaren.

Det ledde i sin tur till att vårdtagaren låg på golvet under tre dagar utan att kunna ta sig upp. Personen hade ramlat av någon anledning. När vårdtagaren till slut upptäcktes var personen uttorkad och svårt medtagen med trycksår på kroppen. Vårdtagaren fick uppsöka sjukhus efter händelsen.

Ansvarig medicinsk sjuksköterska och socialnämnden i Strömsunds kommun gör bedömningen att patienten till följd av händelsen drabbats av skada och onödigt lidande som lett till vård- och behandlingsbehov och som kunnat leda till allvarlig konsekvens.

Efter händelsen startade en utredning på arbetsplatsen för att förhindra att samma händelse ska upprepas i framtiden.

.