Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hittade grus i mjölken

/

Hans Uhlin från Torvalla hittade små korn som liknade grus i mjölken. Nu vill han få en för-klaring från mejeriföretaget Valio vad föroreningarna består av.

Annons

I helgen köpte Hans Uhlin ett sexpack med laktosfri mjölk på Coops butik i Torvalla. I tisdags när han satt sig till bords för att äta såg han något konstigt på botten av mjölkglaset.

– Jag satt och käkade och tittade ner i glaset och där såg jag några äckliga små svarta korn som såg ut som grus eller pepparkorn ungefär, säger han.

Hans Uhlin tycker inte att det var någon trevlig upplevelse att hitta föroreningar i mjölken när han nästan druckit upp fyra av de sex paketen.

– Jag blev nervös naturligtvis. Men vet ju inte vad det kan vara för någonting.

Efter fyndet undersökte Hans de två mjölkpaket som han hade kvar och hittade precis samma typ av gruskorn i dem.

– Jag är säker på att det här kommer från fabriken eftersom jag vet att det knastrade när jag öppnade skruvkorken, säger han.

Hans Uhlin berättar att han under några års tid köpt laktosfri mjölk från Valio och att han vid två andra tillfällen fått hem mjölk som luktat konstigt.

– De gångerna har det luktat något medicinskt eller kemiskt, säger han och berättar att han då fått ny mjölk av Valio som ersättning för obehaget.

LT sökte under gårdagen ansvariga på Valio för att få en kommentar om vad som kan ha orsakat föroreningen i Hans Uhlins mjölk. Beskedet från företagets växel var att hela personalstyrkan har åkt på konferens. LT lämnade också ett meddelande till den som är ansvarig för produktionen på företaget men hon hörde inte av sig under gårdagen.

Mer läsning

Annons