Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hittade döda möss i vattenverkets filter

Döda möss hittades i ett filter i ett av Östersunds kommuns vattenverk. Nu får verksamheten kritik av kommunens egna hälsoskyddsinspektörer.

Mössen som hittades i ett filter vid Näs vattenverk i Fåker bedöms inte ha legat i vattnet länge utan har troligtvis hamnat där strax innan inspektionen, men det räcker för att händelsen ska vara ett brott mot reglerna om skadedjursbekämpning och livsmedelshygien.

Det är Östersunds kommun som äger vattenverket och det är kommunens egna inspektörer som kritiserar verksamheten.

Och det är inte första gången vattenverket i Fåker får kritik för brister och problem med möss.

Redan 2011 rapporterades om problem med möss i vattenverket och så sent som i våras skrev LT om de åtgärder som är tänkta att vidtas får att få ordning på skadedjursproblemet i Fåkers vattenverk.

Mätningarna av det utgående dricksvattnet som hamnar i konsumenternas kranar visade dock inga avvikelser mot vad som bedöms vara normalt.

Inspektörerna efterlyser flera åtgärder för att få ordning på problemen i Näs vattenverk som inom de närmaste åren är tänkt att byggas om och moderniseras.