Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hit vill Krokom att Biltema flyttar

Biltema sneglar på Krokom när Östersund vacklar. Krokoms kommun är redo att ta emot biljätten.
– Visst är det så, säger Kenneth Karlsson, samhällsbyggnadschef.

Annons

I lördags berättade LT om att Anders Selfors, etableringschef för Biltema, var bekymrad över att företagets planer att etablera sig i Östersund drar ut på tiden eftersom politikerna är oeniga om planerna för Lillänge. Han har därför börjat titta på andra alternativ och tagit viss kontakt med Krokoms kommun.

– Vi har fört dialog och lagt fram att vi har ett område i Åsbacken som är planlagt och klart för handel, säger Kenneth Karlsson.

Han ser positivt på om det skulle bli så att Biltema väljer att etablera sig i Åsbacken.

– Det skulle betyda en hel del för kommunen. Dels tillkommer arbetstillfällen och så skapar det en ytterligare attraktion. Jag tycker att Biltemas etablering i länet skulle vara bra. Det är inga avstånd mellan Ås och Östersund och Åsbacken ligger strategiskt vid E14.

LT har flera gånger berättat om Krokoms kommuns planer på att etablera handelsplatser både vid Åsbacken och vid Krokomsporten. Nu är Åsbacken huvudspåret.

– Det är fokusområdet just nu. Det finns en politisk vilja att plocka fram en plan, säger Linus Kimselius (M), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Redan 2008 fanns konkreta planer på en handelsplats vid Åsbacken. Sedan dess har det inte hänt så mycket och nu har politikerna i Krokoms kommun valt att börja om med planerna.

– Vi känner att vi vill förnya det hela. Man kan säga att vi håller på att börja om från "scratch". Kommunen har för avsikt att ha lite större initiativ i processen än vi har haft tidigare, säger Linus Kimselius.

Han hänvisar till att det har hänt mycket sedan de första planerna kring Åsbacken presenterades.

– Östersund har också gjort en del förändringar i sina planer och tankar kring Lillänge. Det är anledninge till att vi känner att vi behöver ta en ny fundering på hur Åskorset ska vara och hur det ska utvecklas.

Biltemas kontakter med Krokom är något som Linus Kimselius ser väldigt positivt på.

– Om Åsbacken ska utvecklas behövs det ett starkare dragplåster, som exempelvis Biltema, för att skapa en större efterfrågan på övriga tomter. Men vi tror inte att det är en enskild etablering som gör det. Det behövs flera etableringar inom en kortare period.

LT berättade i juli 2011 om planerna på att skapa en 10 000 kvadratmeter stor handelsplats Krokomsporten. Inget har hänt där och just nu finns ingen intressent till att etablera sig där, men planerna är inte helt lagda på is enligt Linus Kimselius.

Enligt uppgifter till Länstidningen hålls ett nytt möte mellan Östersunds kommun och Biltema senare den här veckan.