Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Historiskt landstingsfullmäktige

I går var det ett historiskt landstingsfullmäktige i Östersund. Då avhandlades nämligen allt från vindkraft, jämställdhet och hur medarbetarna mår framför TV-kameror.

Annons

Detta var nämligen landstingsfullmäktiges allra första webbsända sammanträde.

Mest var det information till de förtroendevalda.

De fick veta att medarbetarna inte känner sig särskilt stolta över att arbeta åt Jämtlands läns landsting. De tycker inte heller att det är roligt att gå till jobbet.

Det förekommer hot och våld, 24 anställda har drabbats vilket inte ses som acceptabelt. 168 anställda säger sig ha blivit utsatta för kränkande särbehandling av sina chefer.

Allt enligt en medarbetarenkät som presenterades i våras.

Intressant för ledamöterna var även att få en så kallad ”second opinion” när det gäller landstingets investeringsplaner i egen vindkraftsproduktion.

– Här får vi bra förväntad avkastning på investeringen och därmed mer pengar över till vård i framtiden, säger finansekonom Annika Jonsson som tillsammans med fastighetschef Jan-Åke Lindroth ansvarar för satsningen.

– Riskerna är små om man jämför med aktier och vi blir inte beroende av stormiga finansmarknader.

Jan-Åke Lindroth menar att landstinget förbrukar mycket el och det ganska jämt över tid.

Dessutom gav Sanna Othman som är ungdomsansvarig inom landstinget, ungdomstingets syn på sitt arbete. Det mest tråkiga är att alla elever inte känner att de fått information om att de kan få vara med.

Mest positivt är att ungdomarna fått ett större samhällsintresse och tyckte det var kul att träffa politikerna, så kul att de vill att de ska vara med på kvällens aktiviteter.