Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Historisk förskola jubilerade

Förskolan Emanuel har gjort hela resan från barnkrubba till förskola. Under lördagen firade förskolan sitt 100-årsjubileum.

Redan 1913 startade Emanuel. Då som en barnkrubba, vilket var föregångaren till daghem och förskolor. Sedan dess har verksamheten rullat på och på lördagen firades 100-årsjubileum med bland annat besök av Pippi Långstrump, bandklippning och sång.

David Edvinsson och Sofia Sollander har sonen Edgar på Emanuel.

– Det var en kompis som rekommenderade den här förskolan, att det var lätt att få plats här. Jag är nöjd. De har bra mat och kontinuitet i personalen, säger David Edvinsson.

– Edgar trivs, han vill inte gå härifrån. Det får man se som ett gott betyg, säger Sofia Sollander.

Åsa Karlberg besökte jubileumsdagen tillsammans med dottern Wilma. Åsa Karlberg har haft flera barn som har gått på förskolan Emanuel.

– Det är trygga pedagoger här. Det känns bra att de har varit här länge. Sedan är miljön bra, trots att det ligger mitt i centrala Östersund, säger Åsa Karlberg.