Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hisssdramatik på Prästgatan

Sex personer från räddningstjänsten var på plats för att hjälpa rullstolsburne Carin Svärd och personlige assistenten Catarina Sahlman ut från hissen på Prästgatan i centrala Östersund på söndagsförmiddagen.

– Det är inte första gången hissen står, det har hänt flera gånger. Och i fredags stod den också och sedan hela lördagen. Det värsta är att det i hissen inte finns någon information om var man ska ringa om man fastnar, säger Carin Svärd som tillsammans med Catarina Sahlman fick tillbringa cirka tjugo minuter i en mörk hiss. Räddningstjänsten fick ett larm även i fredags om samma hiss som Östersundshem tog över. Men hissen blev alltså stående och började gå först på lördagskvällen.

– Jag kommer inte åka förrän jag fått garantier att den är godkänd. Jag litar inte på Östersundshem, säger Carin Svärd.

Göran Winberg bor också i fastigheten och han bekräftar att hissen brukar krångla, särskilt på helgerna. Han var också dem som hänvisade Carin och Catarina att ringa 112.

– Det är tur man har starkt hjärta. Det som är anmärkningsvärt är att Östersundshem har tagit bort informationen var man ska vända sig om hissen står. Och efter vad jag har hört så går den nödsignal som sitter i hissen ingenstans. Den låter bara, säger Göran Winberg.