Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hiphop för valåret 2014

(Playground)
Bästa låt: "Illusion"
Betyg: 3

Den svenska hiphopscenen fortsätter att rada upp stora skivsläpp. Nu albumdebuterar Södra Sidan som, liksom namnet antyder, berättar musikaliska historier från Stockholms lite skamfilade södra förorter.

Skivan är något av en greatest hits-platta eftersom flera av låtarna varit ute länge, men det gör den bara desto bättre för dem som inte upptäckt killarna än. Det nya materialet är dessutom fullt i klass med det som gav duon ett försiktigt genombrott häromåret.

Man kan inte undgå att bli imponerad över det välproducerade svänget, som ibland går åt r 'n' b-hållet, och de smarta målande berättelserna, inte sällan med ett stråk av nostalgisk längtan tillbaka till ungdomen då det nog var lite enklare, fast å andra sidan minst lika komplicerat.

De kallar det själva för arbetarklassmusik och perspektivet är alltid underifrån. Ibland är det lite väl mycket förortsromantik, men det är en skiva många borde lyssna på valåret 2014.

Mikael Forsell