Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hilleberg blir hedersdoktor

Bo Hilleberg utnämns till hedersdoktor för sina stora kunskaper inom friluftsliv.

Mittuniversitetet utnämner fem nya hedersdoktorer inför universitetets akademiska högtid i oktober.

En av de nya hedersdoktorerna är Bo Hilleberg som 1971 grundade företaget som skulle komma att bli tälttillverkaren Hilleberg The Tentmaker.

Företaget har sedan dess vuxit till en koncern med kunder över hela världen. Mittuniversitetet motiverar utnämningen av Bo Hilleberg med att han är respekterad världen över för sina kunskaper och högkvalitativa produkter under 40 år i friluftsbranschen.

– Det känns uppmuntrande, säger Bo Hilleberg.

– Jag tror att det är viktigt att Mittuniversitetet uppmärksammar profiler i näringslivet eftersom båda sidor kan dra nytta av det.

Han säger att bland annat har Mittuniversitetets sportstech-utbildning varit givande för Hilleberg The Tentmaker genom att man kunnat anställa personer med rätt utbildning därifrån.

– Det är kanonbra och flera kan dra nytta av samarbeten mellan universitet och näringsliv, säger Bo Hilleberg.

Hur sysselsätter du dig i dag?

– Jag är koncernchef i Hilleberggruppen. Jag försöker jobba 30-40 procent men min fru säger att det blir mer än så, säger Bo Hilleberg.

Övriga hedersdoktorer är Vishante Sewpal (professor i socialt arbete och forskare vid University of KwaZulu Natal, Durban, Sydafrika), Anders Nyqvist (arkitekt), Anette Norberg (curlingspelare) och Howard Aldrich (professor i sociologi vid University of North Carolina, Chapel Hill).