Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hildur Göransson

Hildur Göransson, Svenstavik, min älskade famma, har hastigt lämnas oss i en ålder av 83 år. Saknaden är ofattbar.

En solig dag i maj 1930 föddes famma in i en barnaskara på tre barn. Hon växte upp i Rasten och som ung fick hon en son som hon döpte till Kent. Vid 20 års ålder träffade hon sitt livs kärlek, vår faffa, Stig. De gifte sig 1957 och bosatte sig på faffas hemgård Görns i Skucku. Tillsammans fick de fyra barn, Kjell, Krister, Katarina och Roger.

1997 flyttade famma och faffa ner till Svenstavik, där de bodde centralt och hade stort umgänge, då båda var väldigt sociala människor.

Hon jobbade bland annat på Samhall i Svenstavik innan hon gick i pension och har sedan dess varit aktiv inom Svenstaviks PRO med lotto, bingo, vävning, stickning och en massa annat.

Famma var en varm och go människa som älskade att baka, spela bingo och sticka. Hon bakade de underbaraste vetebullarna och rullrån och kokade den mest fantastiska klimpsoppan. Hon stickade strumpor, tröjor, vantar, ja allt möjligt och gav till oss barnbarn och våra barn. Hon var fantastiskt duktig på handarbete. Hon ville oss alla väl och hade fullt upp då vi är nio barnbarn och elva barnbarnsbarn.

För ett och ett halvt år sedan blev famma änka. Detta var en svår tid för henne men hon lärde sig att vara ensam.

De senaste månaderna har famma slitit med onda tår och onda ben men har varit vid gott mod och stickat vidare och donat på.

Slutet för famma gick väldigt fort och det är svårt att förstå att hon är borta. Hon finns i våra hjärtan och i våra många fina och glada minnen, där hon lever vidare.

Familjen genom

barnbarnet Sandra