Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Herrlaget tog guld i skidstafetten

Ett fullständigt överlägset Sverige försvarade sitt guld från OS i Vancouver när de vann stafetten i Sotji.

Marcus Hellner kunde kosta på sig att lugnt glida i mål med den svenska flaggan i högra handen. Ryssland, silver, och Frankrike, brons, var nästan 30 sekunder bakom.

Medaljen var Sveriges nionde i längdskidåkningen.
- Ända från start syns det att de har sådant självförtroende, de domderar och tar tag i de här sträckorna, säger TV3:s expertkommentator Per Elofsson om den svenska insatsen.

Radiosportens Torgny Mogren:
- Vilket svensk skidlandslag vi har! Vi har tagit täten i världen i längdskidåkningen igen! Vi har krossat Norge! Det är helt fantastiskt att få vara med om, jublar han.

Det svenska laget var i topp från start till mål. Lars Nelson, den enda av de fyra åkarna som inte körde stafetten i Vancouver, och Daniel Richardsson gjorde två fina startsträckor, innan Johan Olsson tog laget till ensam ledning.

För förhandsfavoritern Norge gick det inte alls och laget slutade fyra. Norges vallateam verkar ha en dålig dag. Så här sa Eldar Rönning till NRK, enligt NTB:
- Vi är chanslösa med dessa skidor.

(TT)