Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hepatitsmittan gick inte spåra

Landstinget har inte kunnat spåra hur en anställd på förskolan Mosippan fått hepatit A. Nu i helgen ska lokalerna storstädas.

Det skriver landstinget i ett pressmeddelande.

– Vi har ännu inte kunnat fastställa hur den anställda som insjuknade blev smittad, säger smittskyddsläkare Micael Widerström.

Sedan tidigare är det känt att inga flera av personalen eller barnen är smittade. 22 barn var immuna, varav tre vaccinerats tidigare. Övriga 19 var immuna för att de själva varit smittade någon gång. Nu har också prover tagits på barnens föräldrar och syskon, men inget pågående fall har upptäckts.

Prover har tagits på totalt ett 80-tal personer, närstående till de barn som tidigare haft hepatit A, inget av dessa prover visar heller något pågående fall.

– Inget tyder heller på att källan kan finnas inne på förskolan, men för säkerhets skull gör vi en storstädning av lokalerna nu under helgen, säger Bertil Magnusson, hälsovårdsinspektör på Östersunds kommun.