Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Henriksson och Sjöswärd ersätter Hansen

Fotograferna Robert Henriksson och Sanna Sjöswärd ersätter dragplåstret Paul Hansen på dokumentärfilmsfestivalen OSD.DOC på Storsjöteatern till helgen.

Annons

Robert Henriksson, från Östersund, började som fotopraktikant på Länstidningen för fyra år sedan. Han har därefter utbildat sig på Biskops Arnö folkhögskola och arbetat på bland annat Aftonbladet, Svenska Dagbladet och är nu anställd på DN. Han har prisats för bland annat Årets svenska bild och amerikanska Picture of the year international. Publiken kan möta honom vid Studioscenen på söndag.

Iranskfödda Sanna Sjöswärd har skrivit självbiografin ”Min mamma är en persisk prinsessa” och uppmärksammats för flera fotoutställningar. Däribland ”Rötter”, ”Maria – the Dream of the Woman” och ”Präst & kvinna”. Den första har även visats vid Photographic gallery i New York. Sanna Sjöswärd har bland annat mottagit pris för Årets svenska bild och Arbetets museum dokumentära fotopris. Hon finns i stora salongen på söndag.

Fotografen Paul Hansen ska istället bevaka valet i Haiti på uppdrag av Dagens Nyheter.