Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Henrik Sedin missar OS

Skadebekymren fortsätter för Henrik Sedin.

Vancouverstjärnan missar OS i Sotji.

– Jag kan inte göra mig själv rättvisa, säger han till expressen.se.

Henrik Sedin och tvillingbrorsan Daniel låg bakom ishockeylandslagets VM-guld på hemmaplan i maj.

I OS blir det bara en tvillingbroder.

– Skadan på överkroppen har inte läkt som jag hade hoppats, säger Henrik Sedin till expressen.se.

När förbundskaptenen Pär Mårts landade i Sotji sade han till Radiosporten att det är möjligt att låta en skadad Sedin vara kvar i truppen om han exempelvis skulle kunna bli spelklar till en eventuell kvartsfinal.

Så blir det alltså inte – Mårts fick ett negativt besked på torsdagskvällen.

"Låta skadan läka"
– Hade jag åkt kanske jag inte kunnat spela där ändå och sedan hade jag kommit hem till Vancouver och kanske missat en massa seriematcher med Canucks. Nu får jag chansen att låta skadan läka och förhoppningsvis vara tillbaka när NHL kör igång igen i slutet av februari när OS är över, säger Henrik Sedin till expressen.se.

Centern gjorde comeback i NHL efter en revbensskada tidigare i veckan, men efter bara två spelade matcher stod det klart att han måste vila igen.

– De två matcher jag spelat den här veckan sedan jag gjorde comeback efter skadan har varit smärtfyllda och jag har inte kunnat gå för hundra procent.

Försvagad guldchans
Återbudet från Henrik Sedin kommer naturligtvis att försvaga Tre Kronors guldchanser avsevärt. Han var tänkt att leda förstakedjan i OS tillsammans med Daniel Sedin.

– Det är otroligt tungt, men det går inte att spela OS så här, det är inte rättvist mot Sverige, Canucks eller mig, säger Henrik Sedin till aftonbladet.se

"Det är naturligtvis ett jättestort avbräck för oss och jag lider med Henrik", säger Pär Mårts i ett pressmeddelande.

Vem som ersätter Henrik Sedin hoppas Pär Mårts ha klart på fredagen.

"Jag kommer att ägna några timmar i natt på att söka ersättaren".

Förbundskaptenen har redan drabbats av ett tungt återbud då Detroitforwarden Johan Franzén tvingades tacka nej på grund av sin hjärnskakning. I hans ställe kallades Detroits stjärnskott Gustav Nyquist in.

Även Chicagos back Johnny Oduya har skadeproblem och missade den senaste matchen – men enligt lagets tränare Joel Quenneville ska inte OS vara i fara.

Herrarnas hockeyturnering börjar kommande onsdag då Tre Kronor ställs mot Tjeckien.