Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henny Hovsgård

/

Vår kära mamma Henny Hovsgård har lämnat oss i en ålder av 84 år.

Annons

Hon var född Asplund i Östersund som enda dotter av fyra syskon. Mamma bodde på Ängegården som barn och flyttade 1936 med sina föräldrar till det nyuppförda huset i Tottänge. Kvar av syskonen finns äldsta brodern Einar, bosatt i Stockholm. Mammas kontakter med bröderna var viktiga för henne men även med kusiner i USA och Australien.

Efter sin skolgång arbetade hon vid Nordsvenska Köpmanna AB i Östersund och på ASEA i Södertälje. När mamma återkom till Östersund träffade hon vår pappa Ulf. I mars 2008 kunde de fira sin 60-åriga bröllopsdag.

När vi barn föddes slutade hon yrkesarbeta för att sköta oss och hemmet. Mamma hade en positiv livssyn som hon förmedlade till oss. När barnbarn och barnbarnsbarn anlände mottogs de varmt med samma kärleksfulla omsorg som vi fick.

Vi flyttade några gånger på grund av pappas arbete men tryggheten fanns alltid hemma. Resor var ett gemensamt intresse för våra föräldrar under vår uppväxt. Ett intresse som sedan har följt oss.

När våra föräldrar köpte farfars hus på Frösön 1972 så fick mamma möjlighet att utveckla sitt trädgårdsintresse. Mamma tyckte om konst och målade gärna själv.

Mamma avled i stillhet den 16 maj med vår pappa och anhöriga vid sin sida.

Mer läsning

Annons