Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Henning säljer till Åre Continental Inn

Björnängehotellet Åre Continental Inn går nu in i fastighetsförmedlarbranschen och köper Jonas Hennings företag Executive Skiing.

Jonas Henning och hans fru Maria har ägt och drivit Executive Skiing, som förvaltar och hyr ut högexklusiva hus i Åre, sedan 2003.

– Nu blir det ett biföretag till Åre Continental Inn, säger hotellets nytillträdde VD Fredrik Fortkord.

Jonas Henning, som också är känd som moderatpolitiker och tidigare kommunalråd i Åre, blir kvar som bolagets ansikte utåt även under nya ägaren. Han anlitas som konsult och kommer också att jobba nära Fortkord med hotellets utveckling.

Enligt Fortkord blir det ett samarbete som gagnar båda företagen; de gäster som vill bo exklusivt i stuga eller lägenhet kan styras till Executive Skiing medan de som vill ha hotellservice, pool, spa och dylikt kan hänvisas till hotellet.

Åre Continental Inn ägs av Stockholmaren Peter Eriksson, som nu även blir ägare till Hennings företag. Han är, enligt Fortkord, inte aktivt inblandad i den dagliga verksamheten men är mycket mån om hotellets utveckling.

– Peter vill väldigt mycket med Åre Continental Inn, det bevisar det här. Vi är till exempel mycket duktiga på barnfamiljer och genom att vi breddar verksamheten och når ut till en större marknad kan det öppna många dörrar och ge oss jättefördelar, säger Fredrik Fortkord, som bara varit VD i några dagar.

Tidigare skötte han konferens- och bokningsdelen för hotellet. Han gillar utmaningar och i det har han funnit här.

– Det är ett otroligt stort hotell, 11 000 kvadratmeter, alla avdelningar ska fungera, säger Fortkord.