Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemvården ska få större budget

Kommunalrådet Gunilla Zetterström-Bäcke (S) vill stilla hemvårdspersonalen oro för framtiden. En större budget ska ges för 2015 och arbetsbelastningen ska därmed normaliseras.

– Vi har beslutat om en budget med ram för ytterligare fyra årsarbetare inom hemvården i Sveg, säger Gunilla Zetterström-Bäcke som tillägger att det måste finnas en följsamhet av riktlinjerna i biståndsbesluten.

– Politiska beslut ska följas, påpekar hon.

Det finns även planer på att strukturera om arbetet för att få en bättre effektivitet.

– Vi måste ha rätt personal på rätt plats, det vill säga att undersköterskor ska sköta omvårdnaden. Vi måste möta framtidens ökade krav på den vård som ska utföras, säger socialnämndens ordförande Anna-Lena Andersson (S) och påpekar att servicetjänster som exempelvis städning kan utföras av personal med den kompetensen.

Ett steg som redan tagits men inte kommit i gång fullt ut är att kommunen har ett hemsändningsbidrag för att inte personalen ska behöva stå i kö på affärerna.

– Det är även positivt för affärernas överlevnad ute i byarna, säger Gunilla Zetterström-Bäcke.

Att hemvårdspersonalen skrivit ett brev där de förklarar sin bekymmersamma arbetssituation säger Zetterström-Bäcke att hon har full förståelse för.

– Personal gör ett fantastiskt jobb och ska vara delaktiga på sina arbetsplatser för då skapas det goda förutsättningar till verksamhetsutveckling och bra arbetsmiljö, vi ska göra vårt bästa för att det ska bli verklighet bland annat genom att skapa trygghetslägenheter som även de frigör resurser till hemvården, förklarar Gunilla Zetterström-Bäcke.