Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemvändarna ska lyfta Frösön i division 1-debuten

IBF Frösön har tagit stora kliv på kort tid. Denna säsong debuterar man i division 1 med en spännande och talangfull spelartrupp, som veckorna före säsongsstarten spetsats med eliterfarenhet, både på tränar- och spelarsidan.

Annons

Niclas Engström tog över tränarrollen för ett år sedan och fick in spelare som Michael Sandin (96 poäng i fjol) när laget vann division 2. Uppflyttningen till norrettan sammanföll med Brunflos uttåg ur samma serie, medan Jemtland lade ner sin satsning. Frösön var plötsligt enda länslag i ettan, med länets främsta utövare tillgängliga och hela 15 spelare har anslutit till laget inför säsongen.

Men den mest spännande rekryteringen är kanske den på tränarsidan. Daniel Ramsin, målvakten med VM- och SM-finaler på meritlistan är nu en del av tränarstaben. Ramsin som efter sju säsonger i svenska superligan bestämde sig för att det var färdigspelat i Caperio Täby.

– Jag bestämde mig ganska tidigt att jag inte skulle spela vidare i Täby. Mitt kontrakt gick ut och jag kände att föreningen inte gick i den riktning som jag... ja, det stämde inte överens med mina ambitioner, säger Daniel Ramsin som är kritisk till utvecklingen i sin förra klubb.

– Det var väl inte det sportsliga egentligen som låg till grund för beslutet utan mer att föreningen fungerar helt enkelt inget vidare. Det var lite för mycket strul på sidan av, för mycket snack och för lite verkstad.

Flyttlasset bar iväg hem till Rödön och Ramsin ska nu hjälpa IBF Frösön – som tränare.

– Jag känner att om jag vill spela då vill jag spela i SSL. Men jag tycker väl själv att jag har rätt bra taktisk koll, och "Engan" (Niclas Engström) nappade direkt när jag pratade med honom. Det blir att hjälpa till med den taktiska biten och jag ska väl bidra med det jag kan, säger Ramsin, som dock inte stängt dörren till en fortsatt karriär i SSL om en bra möjlighet dyker upp.

Enligt spelande tränaren Niclas Engström har Ramsins kunskaper redan inneburit ett rejält lyft.

– Bara på de här veckorna han varit här, vi hade pratat en del innan, och liksom det lilla jag förstod av det han pratade om... det är ju grekiska för oss i Jämtland. Men sedan han började, det är ju dag och natt, det taktiska liksom.

På spelarsidan har man också fått in erfarenhet från SSL och allsvenskan då även Henrik Esbjörnsson återvänder hem efter sina år i Gävle och Uppsala, och efter bara en vecka valdes han till lagkapten.

– "Henke" hade varit här i en vecka, kände inte grabbarna. Men så snabbt smittade det av sig, och det var ju killarna själv som valde. Det betyder ju att man är en stor ledare, om man på en vecka smittar av sig på det viset, säger Niclas Engström.