Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemtjänsten måste spara pengar

Hemtjänsten i Bräcke har under en rad av år haft kraftigt ökade kostnader. Bland annat handlar det om ett ökat antal beviljade timmar som lett till att extra personal anställts. Den personalen har inte haft delegation på alla uppgifter, till exempel att dela ut medicin.

Vård- och omsorgsavdelningen fick i slutet av maj i uppdrag av kommunstyrelsen att minska kostnaderna, och nu har ledningen bytts ut och ett åtgärdsprogram har upprättats för att bättre matcha beviljade timmar med arbetad tid.

En stor del av arbetet med att minska kostnaderna ligger i rena schemafrågor och tillsättande av vikarier. Behovet av nya rutiner kring nycklar, dokumentation, bilar och fakturor ska också bedömas. Hemtjänsten är också trångbodd i lokalerna på Gimsätra och förutsättningarna för att flytta till nya lokaler undersöks.

Delårsprognosen den 30 april visade ett minus på 2,6 miljoner kronor för hemtjänsten.