Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmavinst för Skellefteå

Annons


Skellefteå vann hemma med 4-3 mot Södertälje i dagens elitseriematch i ishockey. Anders Söderberg, Niko Dimitrakos, Gabriel Karlsson och Pavel Skrbek stod för hemmalagets mål. Södertäljes gjordes av Stefan Pettersson, Tomas Kollar och Petri Pakaslahti.

Hemmalaget rivstartade och gick fram offensivt med tuffa tacklingar. Sedan var Södertälje väl så bra fram till periodens slutminuter då det osade katt runt Björn Bjurling i gästernas kasse. Ett powerplay gav till sist 1-0 till Skellefteå.

Om det var rätt strukturerat i första så var det böljande och chansrikt i andra. På en utökad ledning till 2-0 tidigt i andra perioden följde flera snygga passningsrika, men resultatlösa, anfall från hemmalagets sida.

Södertälje svarade med enklast tänkbara uppspel efter sargen och en fri Stefan Pettersson satte en reducering – effektivt. Gästerna fick energi och hade häng men släppte onödigt in 3-1 till Skellefteå före periodslutet. Kringlorna höll på att krångla sig ur Skellefteås spelmässiga övertag i sista rundan. Laget passade på att slå tillbaka när Skellefteå slagit sig till ro i ledning med 4-1. Men längre än till 4-3 nådde man aldrig.

Mer läsning

Annons