Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemmahoppen i Derbystoet

Två amatörtränade hästar finns med i Derbystoets final på fredag kväll.
– Bakom de norska hästarna kan allt hända, säger Anders Hafstad som tränar Bona Kitty.

Det är dags för stor kallblodsfest på Östersundstravet på fredag. En V64-kväll med Kallblodsderbyt, Derbystoet och Sven O Perssons Minne står på menyn.

I Sven O Perssons Minne, som har flyttats från V75-dagen, visar Gunnar Melander upp sin stjärna Månprinsen A.M. Trots spår åtta bakom bilen måste han ses som storfavorit.

– Allt är bra med honom och han ser ut att ha tagit de sista loppen bra. Nu har vi åttondespår, men jag har ju en så bra häst att det ska kunna gå vägen ändå, säger Gunnar Melander.

I Kallblodsderbyts final tror alla på Lannem Silje som är loppets enda sto. Hon var överlägsen i kvalet och tränare Ola M Skrugstad rapporterar att allt är bra med hästen.

– Ja, hon har fått gå med tryckvagn och sedan körde jag ett sista intervalljobb med henne i tisdags. Resan till Östersund är inte heller något problem, säger Skrugstad.

I Derbystoet ser det ut att bli en norsk duell mellan Lyn Rappa och Åsrud Vilja. Båda imponerade i uttagningsloppen.

De jämtländska färgerna försvaras av amatörtränade Bona Kitty och K.A.laspingla.

– Jag tror att hon ska kunna ta en slant. Bakom de två norska hästarna är det öppet och det blir nog positionerna som avgörs. Med lite flyt kan vi slå alla de svenska hästarna, säger Anders Hafstad som tränar Bona Kitty.

I sulkyn får hon Bergsåkers Ulf Ohlsson.

Från sämsta spåret, med minst pengar insprunget och med sämst rekordtid hittar vi Karl-Gunnar Löjdahls K.A.laspingla. Några större förhoppningar går det förstås inte att ha på henne.

– Nej, man är glad bara att få vara med i ett sådant här lopp. Sedan har ju inte förberedelserna varit särskilt bra heller då hon haft problem med karlederna fram. Det blir nog väldigt svårt att vara på pengar, säger Karl-Gunnar Löjdahl som överlåter tömmarna till Bollnäskusken Peter Eriksson.

450 000 kronor väntar på segraren i Derbystoet och 700 000 till segraren i Kallblodsderbyt.