Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemmahopp om veckans test: "Jäkligt bra på slutet"

Av de 106 anmälda förarna i SM och RM är 15 från länet, varav sju i SM-klasserna. Ett av hemmahoppen är Jämtlands MK:s Oskar Brorsson – 37:a totalt och JSM-trea i fjolårets Winter Rally.

Annons

Han kör även nu i JSM trimmat 2WD.

– Men det blir nog svårt att nå samma placering i år. Det är fler som kör och många är riktigt bra förare, och jag har inte kört något sedan SM förra året, säger Oskar Brorsson, 24-åringen som därmed gör sista året i JSM-klassen.

För att få tillbaka lite känsla var han ut och körde i Rissna i onsdags kväll.

– Skönt att få "rosta" av sig inför tävlingen. Jag fick ihop 8 mil test och det gick jäkligt bra på slutet. Kändes bra med inställningarna på bilen också, säger Oskar Brorsson.

De senaste åren är det lillebror Anton som varit mest på tapeten med många fina resultat. Nu får han dock i stället kliva in som codriver åt storebror.

– Han har tagit lite uppehåll med rallykörningen själv och då kunde han hoppa med vid sidan av mig i stället. Det funkade också bra när vi testade, säger Oskar Brorsson som ser fram emot att köra här på hemmaplan.

– Extra roligt när det verkar bli en hel del folk som är ute och kikar. Sedan har jag nog en liten fördel att jag känner till vägarna. Det är dessutom snabba vägar och det gillar jag, säger Oskar Brorsson.

106 ekipage är anmälda, vilket är 14 fler än i fjol. Hela eliten är med.

Största klassen är Trimmat 4WD med 20 anmälda. Trimmat 2WD har 19 ekipage.

Första sträckan körs på I5-skogen i kväll, sedan fortsätter SM-rallyt med sex sträckor under lördagen.