Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemma efter 17 dagar på cykel: Synd att det är över

Det började med sju dagars regn och slutade 17 dagar senare med en champagnedusch utanför Östersunds gymnasieskola. Hannes Baker, Oscar Modigh och Oscar Silvergran har gjort sitt projekt­arbete på gymnasiet.

Tillsammans har de cyklat från Östersund till Skandinaviens högsta berg, Galdhöpiggen, en nätt resa på 60 mil. Sedan besteg de toppen, klättrade ner igen och cyklade tillbaka.

Vid fyratiden på fredagseftermiddagen avslutades äventyret som tog sin början den 25 augusti. Några strapatser på vägen:

Redan nämnda sju dagars regnande i början av resan.

En olycklig matförgiftning som tvingade sällskapet till en extra vilodag mitt i skogen i Norge innan de kunde ge sig på Skandinaviens Mount Everest.

Ett häftstift som lyckades åstadkomma inte mindre än sex hål i ett och samma cykeldäck.

Men mest har de haft kul:

När de väl skulle bestiga Galdhöpiggen hade regnet gett vika för strålande sol.

På nämnda berg stiftade de en trevlig bekantskap i form av en australiensare som hade samma intentioner med berget som de unga männen.

En femteklass i Hede hade följt sällskapets resa. På vägen hem stannade de till för att berätta om sitt företag vilket gav mersmak vad gäller att föreläsa om friluftsliv och friskvård.

Så den klassiska frågan, hur känns det?

– Just nu är det blandade känslor. Vi har snackat så mycket om hur skönt det ska bli att komma hem, samtidigt har vi haft så roligt och det är lite synd att äventyret är över, säger Oscar Silvergran.