Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemlighetsfullt om Tänndalens utbyggnad

Grönklittsgruppen vill ännu inte gå ut med detaljerna hur de ska bygga i Tänndalen.

– Det blir ett informationsmöte 28 september, säger vd:n Torbjörn Wallin.

Grönklittsgruppen som har köpt fyra skidanläggningar i Tänndalen – Hamrafjällets lift AB, Svansjöliftarna, Buskvallens skidanläggning och Tännportens skidanläggning, vill ännu inte gå ut med några detaljer om hur de ska investera och utveckla Tänndalen. De avser att genomföra stora investeringar i området och satsar förutom på vintersäsong även på sommaraktiviteter; exempelvis klättring, mountainbike och barnaktiviteter.

– Vi vill inte gå ut med något innan vi har styrelsemöte i september. Den 28 september har vi lovat bybor och lokala företag att ha ett informationsmöte både i Östersund och Tänndalen, säger Torbjörn Wallin, vd.

Totalt är det 18 liftar, 53 nedfarter och flera sportbutiker och restauranger som ägs av Grönklittsgruppen. Området kommer nu att drivas och marknadsföras som en enhet under namnet Tänndalen.

– Just nu håller vi på med vatten- och avloppsfrågor och detaljplaner i området, säger Torbjörn Wallin.

Magnus Delin jobbar heltid med att utveckla fastigheter och aktiviteter i Hamra och är en av investerarna. Han bygger nu 10 lägenheter för uthyrning i skidnära läge i Hamra. Hans företag, Delins Fjäll och Fastigheter AB kommer totalt att bygga 20 lägenheter i Hamra.

Den nya fastigheten kommer att stå klar innan årsskiftet, beredd att ta emot gäster under kommande skidsäsong.

 – Det har genomförts omfattande investeringar i liftsystem inom vårt område, Hamra-Tänndalen-Funäsdalen-Ramundberget. Detta gör att behovet av skidnära boende har ökat, säger Magnus Delin.

Delins Fjäll och Fastighets AB investerar 12,5 miljoner kronor och har fått 3,7 miljoner i företagsstöd i från Länsstyrelsen.

Magnus Delin samarbetar med Orsa Grönklitt AB.

– Samarbetet är av stort värde för mig som vill ha beläggning under sommar och höstsäsong. Vi behöver fler attraktiva komplement till vandring och fiske, säger Magnus Delin.