Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemlig uppgörelse räddade jobb

/

Personalens arbete och lägre lokalkostnader är förklaringen till callcenterföretaget Go excellents beslut att fortsätta bedriva verksamhet i Östersund.

Annons

Bolaget har fått till en uppgörelse med Fältjägaren som äger lokalerna på Stadsdel norr.

– Vi har gjort vissa saker internt och haft givande samtal med Daniel Kindberg och Fältjägaren som lett till att vi kunnat reducera våra kostnader, säger Lars Nilsson koncernchef för Go excellent.

Exakt hur uppgörelsen mellan fastighetsbolaget och Go excellent ser ut vill varken Lars Nilsson eller Daniel Kindberg berätta.

– Det är viktigt för oss att företaget och dess anställda är här på Stadsdel norr, säger Daniel Kindberg, Fältjägaren. Genom handlingsfrihet och möjlighet att förändra ytan har vi hittat en vinna-vinnasituation som är bra för båda bolagen.

Nu återstår att formalisera återanställningarna och facket och företagsledningen ska starta det arbetet omgående. Enligt Lars Nilsson kommer det inte att vara några problem att få detta klart innan den 15 december då det visstidsanställningar som merparten av personalen tackade ja till efter konkursen går ut.

– Vår personal har fått utstå mycket under dessa fyra veckor, säger Lars Nilsson. Men det här är ett långsiktigt beslut, vi vill inte utsätta personalen och kunderna för det här igen.

Annons