Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemgården blir tryggt hyreshus i Kälarne

/
  • Per-Sune Holmvall överlämnar ett Bräcke kommuns välkomstpaket till förste hyresgäst en Torsten Sehlberg under över inseende av Torstens måg Sten Vågeteg, Vallentuna, sonen Helge Sehlberg, Hoting, och dottern Elsy Vågeteg.
  • Hemgården  i Kälarne byter namn och blir ett vanligt hyreshus med adress Norrvägen 25.
  • Det nya trygghetsboendets lägenheter har spritt ny inredningFoto: Ingvar Ericsson

Nu är det tidigare äldreboendet Hemgården i Kälarne på väg att bli ett hyreshus.

Annons

Kommunen lanserar begreppet trygghetsboende, ett boende med äldre människor som främsta målgrupp och som har lite högre komfort- och servicefaktor än ett vanligt hyreshus.

Namnet Hemgården byts ut mot Norrvägen 25.

Bräcke kommun har hittills gått bet på uppgiften att både sälja huset eller använda det för företagsverksamhet.

Nu gör man ett försök att konvertera den toppfräscha och mycket påkostade byggnaden till ett hyreshus.

Elva lägenheter, sju ettor och fyra tvåor, finns att hyra och boendet erbjuder stora gemensamhets- och ekonomiutrymmen som aldrig skulle ha blivit aktuella om det här hade varit ett vanligt hyreshus.

– Med en hyresprisnivå på mellan 2 750 och 4 300 kronor inklusive värme, el och handikappanpassning, menar vi att det här måste vara ett intressant alternativ för den som vill bo komfortabelt, säger Per-Sune Holmvall, Sörbygden, som har kommunens uppdrag att saluföra boendet.

Som LT tidigare rapporterat skrotar Bräcke kommun sitt fastighetsbolag och Holmvall arbetar i samma uppdrag med att sälja en rad andra fastigheter i Kälarne kommundel av Bräcke kommun.

För en vecka sedan kom första hyresgästen på plats, nämligen förre järnvägaren, tågklareraren med mera, Torsten Sehlberg.

Han har flyttat ut från sitt egna hus i Mellansjön, där han bott sedan 1943, och bebor nu en etta med sovalkov på Norrvägen 25 där han med ett slag får grannar att umgås med.

Som det ser ut i dag är det inte omöjligt att de elva lägenheterna kan komma att kunna hyras ut, något som kan göra huset intressant för till exempel ett fastighetsbolag att köpa. Fullt uthyrt genererar huset en årsintäkt på runt 475000 kronor.

Två gäster har flyttat in, ytterligare två hyreskontrakt är undertecknade och förhandlingar pågår kring uthyrning av ytterligare tre lägenheter.

Hemgården i Kälarne upphörde att vara ett kommunalt äldreboende när de boende för ett tiotal år sedan flyttades ut till kommunens bostadslägenheter i Kälarne samhälle.

Mer läsning

Annons