Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hembygdsföreningen Gamla Lugnvik

Första lördagen i september förvandlades det annars så lugna torget i Lugnvik till ett torg som sjöd av aktiviteter.

Hembygdsföreningen Gamla Lugnvik anordnade i samarbete med Lugnviks föreningsråd, Lugnviks folkets hus & parkförening, PRO, Lugnvikskyrkan och Lugnviks fritidsgård en Lugnviksdag. Solen sken från en klarblå himmel och torget fylldes med besökare. Dessa bjöds på en mycket varierande underhållning passande för alla åldrar.

Hembygdsföreningens ordförande Ingrid Haagensen Olsson hälsade alla välkomna och hoppades att detta skulle bli ett årligen återkommande arrangemang.

Scenen togs därefter över av Martin Luthers orkester som spelade välkända melodier. I orkestern ingår anställda inom Östersunds församling. De avlöstes av Vokalensemblen som sjöng under ledning av Ingrid Grahn. Dragspelets mästare Sten Edström från Lugnvik övertog scenen tillsammans med sina vänner och underhöll med glada melodier för att avsluta med paradnumret Pumpmakartango.

Lugnvikskyrkans präst Håkan Toresson berättade om sin uppväxt i Lugnvik och uttryckte sin glädje över att nu få delta i Lugnviksdagen. Trubaduren Anders Hedén sjöng till eget gitarrackompanjemang visor av Taube, Edwall med flera för att sedan lämna över scenen och en del av torget till Tina Mattsson med Show4all. En grupp ungdomar i olika åldrar som dansade till medryckande musik. Publiken fick också höra en stjärna födas då Fredrik Östman övertog mikrofonen och lät sin stämmas välljud flöda över torget. Vid sin sida hade han Alexander Winberg, som också gav prov på sin begåvning vid trumsetet.

För de som blev hungriga fanns både fika och korv att inhandla. Ville man ha lite spänning kunde man köpa lotter, gissa vikten på en godispåse eller gå en tipspromenad iordningställd av PRO. I kyrkan fanns barnverksamhet och fairtradeförsäljning. Det fanns något för alla.

Plötsligt stod prästen Håkan Toresson, inte i likhet med prästen i Gösta Berlings saga i predikstolen, utan på kyrktaket och lät ett godisregn falla ner över ivriga barn och vuxna.

Enligt besökarna var det en trevlig och innehållsrik dag som också gav Lugnviksborna möjlighet att träffa varandra.

Inger Jonasson