Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hembygdsföreningen Gamla Lugnvik

Hembygdsföreningen Gamla Lugnvik har haft årsmöte på föreningsgården. 26 medlemmar hade hörsammat kallelsen. Till ordförande för mötet utsågs Maud Andersson och till mötessekreterare Inger Jonasson.

I verksamhetsberättelsen framgår att Hembygdsföreningen har cirka 140 medlemmar och 19 företagsmedlemmar. Gamla Lugnvik har under det gångna verksamhetsåret genomfört två medlemsmöten och en historievandring med Bengt Gulle.

Vädrets makter satte stopp för vandringen som i stället ägde rum i Gamla Lugnviks hembygdsstuga. Vårens aktiviteter avslutades med en trevlig vandring till Tysjöarna tillsammans med medlemmar i PRO Lugnvik. Det sedvanliga och välbesökta nationaldagsfirandet hölls i Semsåparken. Det är ett samarrangemang med Föreningsgården, Föreningsrådet, Lugnviks folkets hus och Parkförening samt ABF.

Parallellt med arbetet med årsskriften har arbetet med Lugnviksboken pågått under hela året. Årsskriften var som vanligt klar till försäljning vid det traditionsenliga luciafirandet på föreningsgården.

Styrelsen för hembygdsföreningen Gamla Lugnvik består av ordförande Ingrid Haagensen-Olsson, Maud Andersson, K-G Johansson, Inger Jonasson, Inger Silfverdal, Urban Norberg, Christer Hedman, Elov Jonasson, Ingeborg Lundström och Erne Svensson. Adjungerade ledamöter: Helmer Bergdahl, Yngve Karlsson och Ragna Norrman.

Inger Jonasson gav en kort information om tankarna kring Lugnviksbokens innehåll och gav exempel på material som redan finns.

Efter att ordförande förklarat årsmötet avslutat mötet bjöds deltagarna på kaffe och smörgås.

Inger Jonasson