Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helt enkelt för jävigt

10,6 miljoner kronor tog Tillväxtverket tillbaka från Mid Sweden Sience Park AB. Pengar som skulle gå till den regionala utvecklingen. Bolaget överklagade men i maj bekräftade förvaltningsrätten verkets beslut.

Anledningen var jäv, en person fanns på bägge sidor i upphandlingen av tjänster i verksamheten. Var det då någon som tog sitt ansvar? Ja, styrelsens socialdemokratiska ordförande byttes mot en ny socialdemokratisk ordförande, AnnSofie Andersson, som har så många uppdrag så att det borde vara övermänskligt att klara alla. Den förre ordföranden fick snart nya uppgifter, hos Mid Sweden Sience Park! Nätverk finns i alla samhällen, små som stora. Problemet är när de verkar i skymundan, då kan de vara skadliga för samhället även om de gynnar medlemmarna. I en liten region som Jämtland Härjedalen är det särskilt viktigt att sambanden är transparenta för en hållbar och rättssäker utveckling.

Om även motprestationerna till pengarna från Tillväxtverket försvann, så var det den här gången drygt 21 miljoner kronor som gick förlorade. Till detta kom cirka 100 000 kr i advokatkostnader för överklagandet. Region Jämtland Härjedalen har inte råd med sådant slöseri!

Mats El Kott, Folkpartiet Liberalerna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel