Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helsinge gille

Helsinge gille har hållit årsmöte med efterföljande vårfest den 22 februari i Furuparken. Ordförande K.G. Eklund hälsade cirka 110 medlemmar och gäster välkomna.

Årsmötet, där bara medlemmar deltog hölls på "skogsaltanen". Årsberättelsen för 2013 föredrogs och godkändes. Skattmästarens ekonomiska rapport visade ett litet underskott för 2013. Revisionsberättelsen lästes och där tillstyrktes ansvarsfrihet för styrelsen. Sittande styrelse och funktionärer omvaldes med ett undantag. René Johansson invaldes som styrelsesuppleant istället för Ruth Rundgren. Egon Gustafsson nyvaldes som revisorsuppleant då Tord Kristofferson avsagt sig uppdraget. Mötet röstade för en resa till Hälsingland, vid firandet av 75-årsjubileet i år. Arbetsgruppen jobbar vidare med utformning och inbjudan under våren.

Efter årsmötet inbjöds till de vårligt dukade borden för supé. Menyn bestod av förrätt, varmrätt sallad samt kaffe och god kaka. För dansmusiken svarade Spelgänget, som även ledde allsången. Lottförsäljning med fina vinster skänkta av olika företag. Vickning och lottdragning i andra pausen.

En trivsam kväll med glada och nöjda gäster som avslutades vid midnatt. För att gillet ska kunna fortleva behöver det tillkomma nya medlemmar, gärna inflyttade hälsingar.

Elsy Walter