Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hello Saferide levererade från första sekund

/
  • Ingen lämnas oberörd av den starka känslan med vilken Hello Saferide framför sina låtar. Foto: Joakim Rolandsson
  • Med på scenen var även bland andra Andreas Mattsson från popbandet Popsicle.

Trots ösande regn och kyla som inte alls påminner om juli i södra Sverige, lyckades frösö­dottern Annika Norlin, också känd som Hello Saferide, charma publiken på Hultsfredsfestivalens näst största scen.

Annons

Hello Saferides främsta epitet är känsla. Hennes låtar hade kunnat vara lite tama, enformiga mjukpopvisor om dystra saker. Det hade kunnat vara tråkigt att se dessa live. Det är det inte. Hon levererar gång på gång, sång efter sång, så mycket känsla och äkthet i sina texter och i sitt minspel, att ingen i publiken lämnas oberörd.

Med sig på scenen har Annika Norlin förutom sitt band, 90-talslegenden Andreas Mattsson från popbandet Popsicle, och Andrea Kellerman, som med en väldigt ljus stämma kompletterar Annikas röst väldigt bra.

Publiken är med på noterna trots vädergudarnas ihärdiga försök till att skrämma iväg dem. Trots det känns det inte som att det blir riktigt dansant och svettigt varmt i klungan förrän singeln Anna kommer på, som sista låt innan extranumren.

I alla fall fysiskt.

För från första sekund levererar Hello Saferide värme rakt från scenen ner till oss, och jag tror ingen gick ifrån festivalområdet kl 19.00 oberörda av vad som nyss skett.

Mer läsning

Annons