Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hellgren spelar mot Nässjö

Efter mer än en månads frånvaro är Stefan Hellgren tillbaka.

– Formen är inte fullgod, men det känns väldigt bra att få vara med och bidra igen, säger han inför fredagens hemmamatch mot Nässjö.

Annons

Sist lagen möttes var den 8 november i Sporthallen i Östersund. Då bjöds publiken på stor dramatik; Jämtland kunde vinna först efter förlängning med 109–107.

– Vi får nog räkna med en jämn och tuff match i morgon också. Nässjö har ju fått en ny pointguard (Aleksa Solevic från Serbien) och har spelat bra på slutet, säger Stefan Hellgren.

Luleåsonen har i flera år varit en viktig kugge i Jämtland med sin intensiva spelstil. Men i samband med en lördagsträning i slutet av november råkade han ut för en skada, och har sedan dess fått stå vid sidan av.

– Jag fick en mindre spricka i handen precis under knogarna och har gått med gipsskena. Nu har skadan läkt och ska inte hindra mig, säger han.

Hur sugen är du på att spela?

– Riktigt sugen. Det har varit jobbigt att stå vid sidan av, speciellt under den långa förlustsviten. Då vill du verkligen vara där ute och hjälpa laget.

Skadan har hållit Hellgren borta från både matcher och träningar i drygt fem veckor.

– Jag har kört på rätt bra på gymmet, så stark är jag. Men det där riktiga basketflåset får du bara om du tränar och spelar matcher. Formen är inte fullgod, men det känns väldigt bra att få vara med och bidra igen

Jämtland, som tränade på torsdagseftermiddagen, får också tillbaka Max Tandberg Wall från skada. Men Johan Rönnström, Luka Marolt och Jimmy Widell får vänta med att dra på sig matchtröjan.

– Det är tungt att åka på så många skador som vi har gjort. Men det är ett härligt go i laget, och det var bra fart på träningen i dag, trots fem dagars julledigt.

Precis som Nässjö har Jämtland en ny pointguard i laget, Jawan Carter, som gjorde sin första match den 10 december.

Vad har du att säga om honom?

– Bara bra saker. En spelartyp som vi verkligen har varit i behov av, och en otroligt trevlig kille vid sidan av planen.