Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hellgren slog till i Furulundssprinten

Janne Hellgren var det stora utropstecknet när rallysäsongen avslutades i Östersund på lördagen.

Hellgren, Jämtlands MK stod för första klassens överraskning när säsongens sista rallytävling, Furulundssprinten kördes i Östersund. Janne vann inte bara 2WD klassen utan var även totalsnabbast efter tävlingens tre sträckor. I mål skiljde 0,6 sekunder mellan Hellgren och tvåan i tävlingen tillika segraren i 4WD klassen, Leif Andersson, körandes för Gnesta MK men boende i Östersund. Grunden till segern lades på SS1 då han var hela 8 sekunder före Leif.-

– Riktigt roligt att få lyckas så bra efter en sommar som varit fylld med jobb för att få till bilen, berättar Janne.
– Den går riktigt bra nu, men det var med hjärtat i halsgropen mot slutet då oljetemperaturen klättrade allt närmare smärtgränsen på 150 grader och även om den nådde det på slutet så var det precis innan mål.
I originalklassen var Anton Brorsson, JMK numret större än alla för dagen. Anton vann med hela 22 sekunder före Pether Lindblom, Offerdals MK som i sin tur hade 9 sekunder ner till trean Pär Pålsson, JMK.
Ett mindre olycka på SS1 innebar ett avbrott på tävlingen. Det var när Mikael Gälliner, JMK och hans dotter Sofia tappade fästet vid ett vägbyte som gjorde att de körde av med bakänden först ner i ett dike. En händelse som innebar att ambulans fick ta hand om Sofia som också fick åka med till sjukhuset för undersökning av nacken.
– Trots att vi känner oss blåslagen och öm så verkar det som att vi klarat oss bra. De sista röntgensvaren gällande Sofia ska komma snart (läs söndag), men det verkar i alla fall ok, berättar Micke under söndag kväll.