Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helkväll med Linda

/

Östersunds schlagerfans hade en riktig helkväll i lördags. Strax efter den tv-sända finalen uppträdde Linda Bengtzing på Huset. Linda, som under de senaste åren varit lika given i melodifestivalen som paljettklänningar och hårvindar, gjorde ett kort men glatt gig inför den entusiastiska publiken.

Annons

Att hon är en riktig schlagerräv var ingenting hon hymlade med heller.

I stort sett gick hela halvtimmen som Linda Bengtzing stod på scenen åt till att prata om tävlingen, eller sjunga låtar från den.

Det öppnades kaxigt, när sångerskan bad hela publiken sjunga med i Malena Ernmans vinnande schlageropera. “Ska det vara så? Ska man inte kunna sjunga med i låtarna längre?” frågade Linda upprört, innan hon drog igång en av sina i raden schlager-allsång-hits.

Publikskaran som samlats vid scenkanten var med på noterna då, som genom hela konserten.

Det roligaste som hände i lördagskväll på Huset, var under extranumret.

Ett manligt fan i 20-års åldern övertygade Linda så bra, när hon frågade om publiken kan texten till “Värsta schlagern”, att han fick komma upp på scenen och hjälpa henne.

Duetten, som vanligtvis sjungs med Markoolio, blev en glad avslutning för denna korta spelning. En spelning som stundtals doftade schlageravundsjuka, men som också var lättsam, glad och medryckande, tack vare en Bengtzing på topphumör.

Mer läsning

Annons