Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helga var utan trygghetslarm i nästan tre veckor

Helga Kristianssons trygghetslarm slutade fungera när åskan slog ut hennes fasta telefon i mitten av juli.
Trots upprepade samtal till Tele2, och flera löften, tog det nästan tre veckor för bolaget att fixa felet.

Samma dag som TH pratar med Tele 2 (i tisdags) dyker en reparatör upp hos Helga. Samtidigt kommer hemtjänsten dit för att testa om ett mobilt larm skulle fungera hos Helga. 

– Jag känner mig väldigt otrygg på kvällen, säger Helga Kristiansson i Tännäs, som bor ensam, är hjärtsjuk och 90 år gammal. 

Grannen Kjell Jonsson pratade med Tele 2:s kundtjänst upprepade gånger. Han är fly förbannad på bolaget som han upplever som nonchalant och oseriöst. 

– De lovar hela tiden att snart, om några dagar, ska de ordna det. I början lovade de snabb hantering eftersom Helga har trygghetslarm. Men sedan hände inget. 

Situationen blev moment 22-liknande när Helga Kristiansson hade beslutat sig för att föra över telefonabonnemanget till Telia eftersom Tele 2 inte verkade intresserade av att laga hennes telefon.

Men abonnemanget gick bara att säga upp med ett telefonsamtal från den telefon som var trasig och av Helga Kristiansson personligen. 

– Det löste sig till slut ändå, efter en massa krångel med kundtjänsten, suckar Kjell Jonsson. Samtalet bröts en gång och när jag ringde igen var inte överflyttningen noterad. 

Under tiden som trygghetslarmet inte fungerat har hemtjänsten i Funäsdalen gjort extra besök hos Helga Kristiansson. 

– Det har fungerat hyfsat bra, säger Kjell Jonsson. Det har missats någon enstaka gång bara. 

Helga Kristiansson berättar att hon har svagt hjärta och är beroende av hemtjänstlarmet. Hon ser sina grannar som en livlina. 

– Det är tur att jag har snälla och hjälpsamma grannar, både Kjell och Gunilla Jonsson och Karin Wikberg. De kommer hit flera gånger per dag, säger Helga Kristiansson.

Sedan i tisdags har Helga en fungerande fast telefon igen.