Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helena tar tempen på länets unga företagare

Helena Engberg från Östersund håller koll på länets unga entreprenörsguld.

Annons

I sitt egna konsultföretag och på uppdrag av Svenskt Näringsliv besöker hon just nu några av länets kommuner för att ta tempen på unga företagare som kommit så långt att de börjat anställa folk.

– Det här är en företagarkategori som representerar framtiden och mera sällan deltar i eller sticker ut i mera officiella arbetsgivarsammanhang.

Sammanlagt ett 30-tal företagare kommer att intervjuas.

– Överlag upplever jag att de som jag intervjuar tycker att det är kul att vara företagare trots ett myller av regler och bestämmelser samt att det är dyrt att anställa, säger Helena Engberg.

I onsdags besökte hon Hammarstrand där hon på Hotell Hammarstrand träffade en kvartett som berättade om sina situationer.

De företagare som hon träffade var:

Jonas Amrén, Färsån, som tillsammans med sin far Lars-Göran driver två skogsentreprenadföretag av vilka han själv driver ett med tre anställda.

Karolin Westberg, som sedan i somras driver hotell Östjämten i Kälarne med tillhörande restaurang och matleveranser till Bräcke kommun och har nio anställda.

Anders Olofsson, ICA-handlare i Hammarstrand och Kälarne.

Gunnar Sundström, GS Maskintjänst, som har ett entreprenadföretag med torvtäkter som specialitet och som tidvis har ett 20-tal anställda.