Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helena och Simon snabbast över fjället

Just nu pågår den intensiva Fjällmaratonveckan i Vålådalen som avslutas med huvudloppet på lördag.
I halvmaratonloppen som avgjordes i helgen hade Helena Wallin och Simon Jörgensen bråttom över fjället.

AXA Fjällmaraton har vuxit fram till ett av de mer prestigefulla loppen i Sverige. Man har också vuxit enormt sett till antal deltagare och antal tävlingar de senaste åren. I lördags avgjordes halvmaratontävlingen.

Helena Wallin, IF Linnea, vann damklassen på 2:15:38, fyra sekunder före loppets överraskning Fanny Borgström, Duveds IF. Trea kom OS-stjärnan i längdåkning Anna Haag.

– Det här var jätteroligt och gick över förväntan. Det var klart mer kuperat än vad jag trodde, men det gav verkligen mersmak, sa Helena efter målgång.

Simon Jörgensen, Sports Gym, vann herrklassen på 1:53:44. Ifjol blev han trea på 1:56:29, således en klar förbättring i år.

– Jag försöker alltid vinna, och jag är klart nöjd med att slå tiden från förra året. Jag springer mest asfalt, så det var skönt att vinna ett terränglopp, sa Simon.

Tvåa i loppet blev tävlingens grundare och tävlingsledare Patrik Nordin före multisportaren Scott Cole.

Det var bra förutsättningar under loppet, behaglig temperatur och torrt längs banan med start i Nordbotten (Ottsjö) och mål i Vålådalen. Deltagarantalet ökade i år jämfört med förra året, totalt 562 löpare kom i mål.

Under lördagen kördes också Öppet Fjäll, skapat för att ge fler löpare möjlighet att springa Fjällmaraton. Det är samma tuffa bana som beryktade AXA Fjällmaraton, men tävlingsfokuset är lägre.

Totalt startade 253 i Öppet Fjäll.