Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hela Ström måste leva – inte bara huvudorten

För min del handlar det ju om Strömsunds kommun i kommunalvalet.

Man sitter och funderar på vad som sker och vilka tankar som styr våra förtoendevalda. Jag tänker närmast på vad dom håller på med där i kommunhuset. Det flesta iniatiativ som görs runt om i kommunen bemöts ganska svalt.Så länge det inte gäller huvudorten. Varför kan inte hela kommunen få en chans. Alla kan inte bo och försörja sej i själva Ström och att sitta och åka 5–10 mil om dan på jobb eller skola är åt helsike både humant och miljömässigt.

Det pratas om besparingar. Vadå besparingar då kommunen är beredd att vräka bort bort både mark och skog till en golfklubb. Konstigt nog lär det ha varit S som drev på. Har dom blivit lovade nån frisväng där?

Men ett par gruslass längs Häradsvägen i Hammerdal går inte. Eller uppmuntra ett försök till friskola i Fyrås. Eller kanske göra nåt åt guppet som till exempel ambulansen måste köra över för att komma till hälsocentralen i Hammerdal.Det har funnits så länge jag kan minnas. Tydligen ska alla resurser läggas i själva Strömsund. Men ska kommunen utvecklas så bör vi kunna få verka i hela kommunen.

Att folk flyttar härifrån är kanske inte så konstigt. Det är ett stort motstånd mot det mesta från politiskt håll.Och allt ska det sparas på. Men varför inte försöka spara in på tjänstemännen. Nä där ska det svälla hela tiden och skapas nya arbeten så ingen ska behöva lämna kommunhuset. Så vitt jag vet så är det ytterst få tjänstemän som skapar nåt som ger inkomster, det är nog hellre tvärt om. På nåt sätt måste dom ju visa att dom behövs och då hamnar ju vi vanliga i kläm. Vi måste börja kräva saker och inte bara sitta tysta. Hela kommunen måste få leva.

Micke G

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel