Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hej då Ope skola – hej nya bostäder

Bara dager efter att Ope skola ringde ut för sista gången, beslutas kommunen om ändrad detaljplan.

På tisdagen går framtiden för Ope skola in i en ny fas. LT har tidigare berättat om turerna kring fastigheten och nu ska miljö- och samhällsnämnden på Östersunds kommun fatta beslut om att ändra detaljplanen för skolområdet till att omfatta möjlighet att bygga bostäder.

Området består i dag av en skolbyggnad, en gymnastiksal, matsal, förskola samt ett bostadshus. Planen är att området bedöms kunna "...indelas i tio villatomter, alternativt radhus, parhus eller hyreshus eller en blandning av olika typer", enligt planförslaget.

Det redovisade planförslaget ska diskuteras i nämnden på tisdagen och är ett underlag för samråd. Det betyder konkret om att nämnden senare i höst kommer att ta ställning till samrådsredogörelsen och beslutar om hur arbetet med detaljplanen ska fortsätta.

"Bebyggelsen kommer att anpassas till gällande bebyggelsestruktur i Ope och utgör en förtätning enligt riktlinjerna i översiktsplanen", skriver tjänstemännen.