Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hej då Ope skola – hej nya bostäder

Bara dager efter att Ope skola ringde ut för sista gången, beslutas kommunen om ändrad detaljplan.

Annons

På tisdagen går framtiden för Ope skola in i en ny fas. LT har tidigare berättat om turerna kring fastigheten och nu ska miljö- och samhällsnämnden på Östersunds kommun fatta beslut om att ändra detaljplanen för skolområdet till att omfatta möjlighet att bygga bostäder.

Området består i dag av en skolbyggnad, en gymnastiksal, matsal, förskola samt ett bostadshus. Planen är att området bedöms kunna "...indelas i tio villatomter, alternativt radhus, parhus eller hyreshus eller en blandning av olika typer", enligt planförslaget.

Det redovisade planförslaget ska diskuteras i nämnden på tisdagen och är ett underlag för samråd. Det betyder konkret om att nämnden senare i höst kommer att ta ställning till samrådsredogörelsen och beslutar om hur arbetet med detaljplanen ska fortsätta.

"Bebyggelsen kommer att anpassas till gällande bebyggelsestruktur i Ope och utgör en förtätning enligt riktlinjerna i översiktsplanen", skriver tjänstemännen.