Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hederos och Karlsson avslutar Klubb Sams säsong

Folkmusik från flera av världens hörn, gränslös jazz och ung, akustisk musik. Det är grundpelarna i Klubb Sams höstprogram.

28 september visas "Marhaba Hej!" på Storsjöteatern. Barnföreställningen, med Nadin Al-khalidi och Gabriel Hermansson i rollerna, handlar om två grannar med rötter i olika kulturer. De möts och övervinner sina fördomar.

6 oktober kommer en norsksvensk folkmusikduo till Gamla kyrkan för ett mästarmöte. Erik Rydvall, från Västerbotten spelar nyckelharpa och Olav Luksengård, från Röros i Norge, spelar hardingfela.

Därefter, den 9 oktober, får Klubb Sam-besökarna på Birka folkhögskola åka med på en resa till den romska folkmusikens rötter tillsammans med Lelo Nika med trio och elva musiker i Nordiska kammarensemblen.

Ulrika Bodén är en av Sveriges mest främsta folksångerskor, känd bland annat från gruppen Ramarim. 23 oktober framträder hon med band på Gamla Tingshuset.

7 november fortsätter i folkmusikens tecken, denna gång på Storsjöteatern och med den traditionella irländska folkmusiken i centrum. "Fartfyllda jigs, reels, hornpipes och polkas samt sånger om kärlek, utvandring och äventyr vävs samman till en färgstark konsert", skriver Klubb Sam om skivaktuella gruppen Quilty i ett pressmeddelande.

Endagsfestivalen på Gamla Tingshuset 9 november presenteras i samarbete med Estrad Norr och Svensk Jazz. Då kommer "lätt störiga" gruppen Pombo dit för att ge färgstarka upplevelsen Jazzify T(h)ings! tillsammans med Nils Berg Cinemascope. Med hjälp av olika Youtube-musikklipp som de projicerar på en filmduk bakom scenen spelar de live och improviserar. I somras spelade de på festivalen Way out west.

Young Sam jam. Så heter kvällen då lokala, unga artister och band delar Studioscenen på Storsjöteatern. Det blir akustisk musik i flera olika genrer. Martina & Madeleine, Maja Näslund, Sofia Sjöstrand och Morning Glory är redan bokade.

Säsongen avslutas finstämt 8 december. Då kommer Sofia Karlsson och Martin Hederos till Sunne kyrka där de bjuder på sin variant av julen. De gjorde sin första julkonsert tillsammans på Skansen för ett år sedan. Ett gemensamt album är under produktion. Höstens miniturné är en smygstart av projektet.

Förutom sina egna konserter är Klubb Sam även involverad i folkmusikklubben Klubb 3 som nyligen haft nypremiär på Gamla Tingshuset. Kommande datum för arrangemanget är 6 oktober, 16 oktober och 20 november.