Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HDR-konst i ny Casiokamera

Det är Exilim-serien som utökas med tillskottet EX-ZR10.

Annons
Det är Exilim-serien som utökas med tillskottet EX-ZR10. I kameran återfinns en ny processor som kombinerar High Speed-fotografering med snabb bildbearbetning.

12 megapixel, bakgrundsbelyst CMOS-sensor och 28mm vidvinkel med 7x optisk zoom. Casio satsar på en bred målgrupp med EX-ZR10.

Processorn i Casio EX-ZR10s ska inte bara ge bättre bilder utan även jobba snabbare. I High Speed-läge kan EX-ZR10 fotografera med 40 bilder/sekund.

En ny funktion heter HDR Art. Vid varje knapptryckning exponeras flera bilder samtidigt och kombineras därefter till en bild med stort dynamiskt omfång. Därmed ska både ljusa och mörka partier i bilden bli tydliga och risken att detaljer blir utfrätta eller för mörka minskar.

Med Casio EX-RZ10 följer även funktionerna premium auto för att optimera bilderna och panorama slide som möjliggör 360-graders panoramabilder.

För rörlig bild finns bland annat alternativen high speed-videoinspelning i 480p/s för visning i både slow motion och video i full-HD (H.264).

Exilim EX-ZR10 når handeln i mitten eller slutet av november 2010. Kamera & Bild har ännu ingen information om de svenska priserna.


/Amy Lagerman

Kamera & Bild