Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HDR-konst i ny Casiokamera

Det är Exilim-serien som utökas med tillskottet EX-ZR10.

Det är Exilim-serien som utökas med tillskottet EX-ZR10. I kameran återfinns en ny processor som kombinerar High Speed-fotografering med snabb bildbearbetning.

12 megapixel, bakgrundsbelyst CMOS-sensor och 28mm vidvinkel med 7x optisk zoom. Casio satsar på en bred målgrupp med EX-ZR10.

Processorn i Casio EX-ZR10s ska inte bara ge bättre bilder utan även jobba snabbare. I High Speed-läge kan EX-ZR10 fotografera med 40 bilder/sekund.

En ny funktion heter HDR Art. Vid varje knapptryckning exponeras flera bilder samtidigt och kombineras därefter till en bild med stort dynamiskt omfång. Därmed ska både ljusa och mörka partier i bilden bli tydliga och risken att detaljer blir utfrätta eller för mörka minskar.

Med Casio EX-RZ10 följer även funktionerna premium auto för att optimera bilderna och panorama slide som möjliggör 360-graders panoramabilder.

För rörlig bild finns bland annat alternativen high speed-videoinspelning i 480p/s för visning i både slow motion och video i full-HD (H.264).

Exilim EX-ZR10 når handeln i mitten eller slutet av november 2010. Kamera & Bild har ännu ingen information om de svenska priserna.


/Amy Lagerman

Kamera & Bild