Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hatten av för klädhandeln i juli

Efter ett första halvår med ganska blygsamma ökningar inom klädhandeln kom juli månads försäljningsindex som en positiv överraskning.
– Man hade kanske förväntat sig att det vackra vädret skulle hålla folk lite stillsammare, säger Mikael Sandström på Svensk Handel Stil.

Annons

Enligt Svensk Handels Stilindex ökade försäljningen av kläder med 3,7 procent för månaden i jämförelse med samma period i fjol. Och eftersom försäljningen var ovanligt bra i juli 2013 så var årets starka försäljningsökning oväntad.

Samtidigt som klädförsäljningen ökar så har skoförsäljningen efter en stark start i år stabiliserats de senaste månaderna. Skohandeln ökade med 0,8 procent i jämförelse med juli i fjol men ligger 4,5 procent över fjolårets försäljning för perioden januari– juli. Butiksförsäljningen av kläder i de stora svenska kedjorna har ökat med 0,6 procent under 2014.

Året har hittills varit en liten besvikelse för näthandeln där man har sett en nedgång på 1,7 procent, men även för näthandeln var juli en bra månad med en ökning på 4,5 procent jämfört med i fjol.

– Den är förvånansvärt stark eftersom man inte skulle tro att folk väljer att sitta böjda över sina datorer i det fina vädret, säger Mikael Sandström.